01 srpna, 2021

Opravdu dobrý steak

Maso na gril musí mít aspoň 2 cm.

Maso před grilováním vyndáme z lednice a necháme zteplat, aby nedostalo na grilu teplotní šok.

Maso před grilováním nikdy nenaklepáváme ani nesolíme (solíme nejlépe až po grilování).

Připravte si marinádu – rozmarýn, rozmačkaný česnek a olivový olej, kterou zahřejeme na 40 st. (poznáme to tak, že se kolem česneku začnou objevovat bublinky). Pak necháme marinádu vychladnout a nastrouháme do ní trochu kůry z limetky.

Vepřovou kůží si namastíme gril. Potom neochucenou ani nemarinovanou krkovici opečeme na každé straně asi 3,5 min. Následně ji na 3 minuty vložíme do marinády, pak osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z limetky.

Související příspěvky

Zanechte Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © 2005 Damy.cz - Petrášová